Китай використовуватиме ШІ для впливу на вибори в США, Південній Кореї та Індії – Microsoft


14:3305.04.2024

Цього року Китай спробує впливати на вибори в США, Південній Кореї та Індії за допомогою контенту, створеного штучним інтелектом після пробної спроби під час президентських виборів на Тайвані, попередила Microsoft, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Згідно зі звітом групи з аналізу загроз компанії, опублікованому в п’ятницю, американська технологічна фірма заявила, що очікує, що підтримувані державою китайські кіберугруповання будуть націлені на резонансні вибори в 2024 році, залучивши також Північну Корею.

“Зважаючи на те, що населення Індії, Південної Кореї та Сполучених Штатів йде на виборчі дільниці, ми, імовірно, побачимо китайських кіберакторів і акторів впливу, а також певною мірою північнокорейських кіберакторів, які будуть працювати над націлюванням на ці вибори”, – ідеться у звіті.

Microsoft заявила, що “як мінімум” Китай створюватиме та поширюватиме через соціальні мережі контент, створений штучним інтелектом, який “принесе користь їхнім позиціям на цих резонансних виборах”.

Компанія додала, що вплив контенту, створеного штучним інтелектом, був незначним, але попередила, що ситуація може змінитись.

“Хоча вплив такого контенту на аудиторію, що ще не визначилася, залишається низьким, все більше експериментів Китаю щодо доповнення мемів, відео та аудіо будуть продовжуватися – і можуть врешті виявитися ефективними”, – заявили в Microsoft.

У звіті Microsoft ідеться, що Китай уже намагався провести кампанію з дезінформації за допомогою штучного інтелекту на президентських виборах у Тайвані у січні. Компанія заявила, що вперше побачила, як організація, що підтримується державою, використовувала контент, створений штучним інтелектом, у спробі вплинути на вибори за кордоном.

Група під назвою Storm 1376, що підтримується Пекіном, також відома як Spamouflage або Dragonbridge, проявляла велику активність під час тайванських виборів. Її спроби вплинути на вибори включали розміщення на YouTube підробленого аудіо, на якому кандидат на виборах Террі Гоу, який відмовився від участі в листопаді, підтримує іншого кандидата. У Microsoft заявили, що кліп “швидше за все, створений штучним інтелектом”. YouTube видалив контент до того, як він став доступним багатьом користувачам.

Група, підтримувана Пекіном, випустила серію створених ШІ мемів про врешті-решт успішного кандидата Вільяма Лая – кандидата, який виступає за суверенітет, якому протистоїть Пекін, – які висунули необґрунтовані претензії проти Лая, звинувачуючи його в розкраданні державних коштів. Також спостерігалося збільшення використання створених ШІ ведучих телевізійних новин, тактики, яку також використовував Іран, при цьому “ведучий” робив необґрунтовані заяви про приватне життя Лая, зокрема про народження позашлюбних дітей.

У Microsoft заявили, що ведучі новин були створені за допомогою інструменту CapCut, розробленого китайською компанією ByteDance, власником TikTok.

Microsoft додала, що китайські групи продовжують кампанії впливу в США. У звіті сказано, що підтримувані Пекіном актори використовують акаунти в соціальних мережах, щоб ставити “запитання, що викликають розбіжності”, і намагаються зрозуміти проблеми, які розділяють виборців у США.

“Це може бути зроблено для збору розвідувальних і точних даних щодо ключових демографічних показників голосування напередодні президентських виборів у США”, – ідеться в повідомленні Microsoft у блозі, що супроводжує звіт.

В одному повідомленні на X (раніше Twitter) згадувався двопартійний законопроект США на суму 118 мільярдів доларів, який поєднував вклад в американсько-мексиканський кордон обсягом 20 мільярдів доларів із пакетом для України та Ізраїлю на 75 мільярдів доларів. Там запитувалося: “Яка ваша реакція?” Інший відзначив втрату винищувача F-35 у Південній Кароліні минулого року, заявивши, що “тільки за адміністрації Байдена” могла бути втрачена цінна частина військової техніки – хоча невдовзі після цього було виявлено уламки – і запитав: “Що ви думаєте про це?”.

Читайте: Відбулася телефонна розмова Байдена і Сі Цзіньпіна. Як її коментують в США і Китаї



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube