Україна та Швеція поглиблюють співпрацю в атомній галузі задля енергетичної безпеки Європи


06:0726.03.2024

Україна та Швеція збираються поглибити співпрацю в атомній галузі, аби посилити енергобезпеку в Європі. Що у планах розповіли у Міністерстві енергетики України, передає УНН.

Як поглибити співпрацю між Україною та Швецією в атомній галузі говорили під час зустрічі у Києві міністр енергетики України Герман Галущенко разом із віце-прем’єр-міністеркою, міністеркою енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш.

Співпраця в атомній галузі між нашими країнами є пріоритетом. Ми змогли показати іншим країнам, що майбутнє ядерної промисловості можливе без росії: українські фахівці “Енергоатому”працювали разом із спеціалістами заводу компанії Westinghouse у Швеції, щоб створити технологію, яка дозволила нам використовувати паливо західного виробництва на радянських реакторах ВВЕР. Тепер це паливо успішно працює на Рівненській АЕС. – зазначив очільник Міненерго.

Сторони узгодили перспективи поглиблення співпраці між Україною та Швецією, аби в подальшому витіснити росію з ринку ядерного палива і атомних технологій у Європі.

Читайте: Ще один пожежний автомобіль зі Швеції передали для пожежних-добровольців з Миколаївщини (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube