Біткойн обвалився після досягнення рекордного максимуму


16:4606.03.2024

Біткойн 5 березня досяг максимуму в 69 202 доларів, перевищивши рекордний пік листопада 2021 року. Потім він змінив курс і впав приблизно на 7% до 63 400 доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зростанню біткойна сприяли вливання грошей інвесторами в криптопродукти, що торгуються на спотовій біржі США, і перспектива того, що глобальні процентні ставки можуть впасти.

Деякі експерти вважають, що останнє стрімке ралі криптовалюти може мати більше підстав, ніж у 2021 році, оскільки все більше інституційних інвесторів вкладають довгострокові гроші, які можуть допомогти токену зберегти свої високі рівні цього разу.

Майже 160% зростання біткойна з жовтня, з яких 44% припало тільки на лютий, різко контрастує з 2022 роком, коли ринок поринув у 18-місячну крипто-зиму, охоплену низкою гучних корпоративних банкрутств і скандалів.

Чисті потоки в 10 найбільших спотових біткойн-фондів США досягли 2,2 млрд за тиждень, що закінчився 1 березня, з яких понад 2 млрд доларів надійшло в iShares Bitcoin Trust компанії BlackRock.

“Біткойн, по суті, йшов вгору протягом кількох днів”, – сказав Стів Сосник, головний стратег Interactive Brokers, зазначивши, що “це нормально бачити невелику фіксацію прибутку, коли якийсь актив” росте так швидко.

Читайте: Хабар в крипті. Нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики (!) пропонував Bitcoin на $50 тис. Мустафі Наєму (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube