Британія інвестує 5,5 млрд доларів для створення дронів на основі досвіду України


19:2722.02.2024

Велика Британія інвестує 4,5 мільярда фунтів стерлінгів (5, 5 ммлрд доларів) у безпілотники для своїх збройних сил на основі досвіду, отриманого в Україні. Про це йдеться у заяві уряду Британії, передає УНН.

Як повідомляється, оборонна стратегія Великої Британії щодо безпілотників розроблена на основі уроків, отриманих в Україні. Вона дасть змогу задіяти інноваційні можливості у всій оборонній сфері Великої Британії.

Згідно з новим підходом, дрони будуть якнайшвидше передавалися до британських військових, оснащуючи особовий склад збройних сил країни найважливішими засобами розвідки, спостереження та нанесення ударів.

В уряді Британії вказали, що першочерговим завданням залишається успішна реалізація ініціативи з постачання в Україну 4000 безпілотників.

Конфлікт в Україні став інкубатором нових способів ведення війни, і нам необхідно засвоїти і застосувати ці уроки, отримані у важких боях. Швидка розробка і модернізація систем без екіпажу стане ключем до отримання переваги на полі бою, і ми повинні скористатися цією можливістю для розвитку і підтримки таких навичок і можливостей у Великій Британії – заявив міністр оборонних закупівель Джеймс Картлідж.

З понад 3 мільярдів доларів, які будуть витрачені на підтримку України цього фінансового року, понад 240 мільйонів підуть на постачання Україні безпілотних систем.

Читайте: Британська розвідка спрогнозувала дії російської армії після захоплення Авдіївки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube