Пентагон замовив у NASAMS підводні дрони – 15 днів автономії, хід до 2200 км (ФОТО, ВІДЕО)


22:1221.02.2024

Компанія Kongsberg Discovery отримала контракт з підрозділом оборонних інновацій на швидке постачання автономних підводних апаратів HUGIN для збройних сил США. В результаті контракту ВМС можуть отримати глибоководні АПА HUGIN Endurance та HUGIN Superior.

Про це повідомляє сайт Naval News.

Kongsberg Discovery пропонує неперевершений і перевірений досвід розробки безпілотних підводних апаратів, який охоплює понад 30 років. З самого початку компанія Kongsberg продовжує розробляти та постачати найбільш успішні та надійні великі глибоководні АПА як для комерційних, так і для державних замовників, і вже поставила близько 100 великих АПА HUGIN по всьому світу.

HUGIN Endurance, один з найновіших представників сімейства HUGIN AUV, є найбільшим і найпотужнішим з довжиною 39 футів, діаметром 47 дюймів і 15-денною автономною роботою, що дозволяє проводити операції без нагляду в діапазоні 1200 нм від берега до берега. HUGIN Superior, робоча конячка сімейства HUGIN AUV компанії KONGSBERG і стандарт глибоководної індустрії, має довжину 22 фути, діаметр 35 дюймів і 70-годинний запас ходу.

Обидва апарати тісно інтегровані з набором перевірених датчиків KONGSBERG, що забезпечують розвідувальну підготовку оперативного середовища, протимінну боротьбу, боротьбу на морському дні і картографування морського дна вже при поставці. HUGIN Endurance розширює ці можливості, забезпечуючи можливість подальшої інтеграції корисного навантаження і збільшення дальності дії. Багаторічний досвід KONGSBERG в галузі інерціальної навігації, автономності як в UUV, так і в USV, розробці акумуляторів і здатності безперешкодно об’єднувати дані датчиків і корисного навантаження підвищує продуктивність і економічну ефективність для оператора.

“З HUGIN Endurance ми розширюємо межі автономних операцій за горизонтом. Ми раді запропонувати наш багаторічний досвід роботи з БПЛА на підтримку уряду США і з нетерпінням чекаємо на тісне партнерство з розвідкою та ВМС США, щоб допомогти втілити в життя їхню програму LDUUV”, – сказав він. Надійність компанії HUGIN створила спадщину, а наш постійний розвиток дозволив нам надати необхідний досвід для такої програми”.

Пентагон замовив у NASAMS підводні дрони - 15 днів автономії, хід до 2200 км (ФОТО, ВІДЕО) 1
Пентагон замовив у NASAMS підводні дрони - 15 днів автономії, хід до 2200 км (ФОТО, ВІДЕО) 3


KONGSBERG підтримує Міністерство оборони США (МО) у різних формах з 1892 року, коли гвинтівка Krag-Jørgensen була вперше обрана для стандартного озброєння армії США. З тих пір KONGSBERG продовжує підтримувати Міністерство оборони США такими продуктами, як: NASAMS (Національна вдосконалена ракетна система класу “земля-повітря”), система дистанційного озброєння (RWS), морська ударна ракета (NSM) та гідролокатори для океанографічного картографування.

Нагадаємо, Британія може списати 2 фрегати, Неїжпапа каже – “візьмем”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube