В США успішно випробували нові ракети Himars і MLRS. Чим вони відрізняються


09:2917.12.2023

У Сполучених Штатах успішно пройшли кваліфікаційні випробування нових ракет для систем M142 Himars та M270 MLRS, що здатні вражати цілі на відстань до 150 кілометрів. Про це повідомляє компанія Lockheed Martin.

Протягом останніх двох років ракета великої дальності пройшла низку кваліфікаційних випробувань, які підтвердили дальність і точність системи.
Ракета ER GMLRS приблизно вдвічі збільшує дальність дії своєї попередниці, ракети GMLRS, з понад 70 км до 150 км, забезпечуючи при цьому такий самий рівень надійності і точності.

HIMARS та M270 є критично важливими рішеннями, яких потребують глобальні партнери, саме тому важливо надати військовослужбовцям підвищену гнучкість боєприпасів РСЗВ для покращення покриття бойового простору. Ці системи здатні вражати цілі як на великій, так і на малій відстані, що робить їх безцінним активом для забезпечення глобальної безпеки і стримування, повідомили в компанії.

Після серії польотів SQT ER GMLRS перейде до експлуатаційних випробувань з армією США.

Компанія Lockheed Martin виробила понад 60 000 пострілів GMLRS і має річний контракт на продовження виробництва унітарних ракет GMLRS і ракет з альтернативними боєголовками, включно з інтегрованою логістичною підтримкою для армії США, морської піхоти США і міжнародних замовників. Після того, як ER GMLRS надійде у виробництво, вона вироблятиметься в Центрі передового досвіду компанії Precision Fires в Камдені, штат Арканзас.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube