У Франції почали робити питну воду із стічної


08:0228.11.2023

У місті Ле-Сабль-д’Олон у Франції відкрили експериментальний завод, який перетворює стічні води на питну.

Про це пише «Європульс», передає Інше ТВ.

Дезінфекцію на заводі проводитимуть у два етапи. На першому воду очищають ультрафіолетовими променями, щоб видалити суспензії, віруси та бактерії. На другому етапі за допомогою хлору із води йдуть солі, пестициди, залишки ліків. Щоб відфільтрувати забруднення, воду пропускатимуть через пори, які в 10 тисяч разів тонші за людське волосся.

У перший рік роботи завод скидатиме очищену воду до водойм — перед тим її перевірять на відповідність нормам.

Планується, що вже 2025 року завод постачатиме питною водою близько п’ятнадцяти муніципалітетів. А до 2027 року станція зможе очищати 600 кубометрів стічних вод на годину, що еквівалентно споживанню 60 тисяч людей.

Технології очищення стічних вод для повторного використання у будинках вже існують. Громадська думка – одна з головних перешкод, через яку багато країн відмовляються запроваджувати їх. Серед основних причин – гидливість та недовіра до комунальників. Тому зараз таку воду переважно використовують у сільському господарстві чи на виробництвах.

Як повідомляло Інше ТВ, Показує «Миколаївводоканал»: за допомогою подарованого обладнання стан водопровідних і каналізаційних труб – як на долоні (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube