У Польщі планують виробництво додаткових артснарядів


20:1701.06.2023

Віцепрем’єр-міністр – міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак схвалив угоду на виробництво польськими підприємствами оборонно-промислового комплексу артилерійських снарядів калібру 155 мм і 120 мм для потреб своєї армії. Про це повідомляє Кореспондент.

Я затвердив угоду, яка є першим етапом замовлення на сотні тисяч, можна сказати мільйон, артснарядів калібру 155 мм. Вона також дозволить замовитися снаряди калібру 120 мм”, – сказав Блащак журналістам на брифінгу.

Міністр наголосив, що ця угода є початком збільшення виробничих потужностей польського ОПК. Вона має посприяти зміцненню оборонних можливостей польської армії, а також створенню умов для більш масштабного виробництва боєприпасів підприємствами польського ОПК.

Нові артснаряди будуть використані для навчання польських артилерійських підрозділів, збільшення резерву боєприпасів, а також експорту виробленої продукції, зокрема в Україну.

Блащак також зазначив, що замовлення урядом майже мільйона артснарядів викликано досвідом війни в Україні, адже українська армія щодня використовує по кількадесят тисяч боєприпасів.

Читайте: Скільки українців планують повернутися з Польщі додому: нове дослідження



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube