КНДР готується запустити “супутник”: Японія та Південна Корея вже назвали це провокацією


14:5229.05.2023

Японія та Південна Корея закликали Північну Корею скасувати запланований запуск ракети, який вони вважають “серйозною провокацією” і порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, після повідомлень про намір Пхеньяна вивести супутник на орбіту вже в цю середу, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що в понеділок він доручив своєму кабінету зібрати та проаналізувати інформацію про плани Північної Кореї. Він сказав, що для запуску буде використана технологія, розгорнута в балістичних ракетах, навіть якщо він буде спрямований на відправлення супутника в космос, що повторив головний речник уряду.

«Для Північної Кореї запуск балістичної ракети, яку вона називає «супутником», є серйозною провокацією проти національної безпеки нашої країни. Будь-який запуск з використанням технології балістичних ракет порушує відповідні резолюції Ради Безпеки ООН», — заявив журналістам головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно.

Запланований старт мав відбутися лише через кілька днів після того, як Південна Корея запустила власні супутники, оскільки вона нарощує свої космічні амбіції.

Згідно із заявою міністерства закордонних справ, уряд Південної Кореї закликав Північну Корею негайно відкликати «незаконний» план запуску та рішуче застеріг від провокацій, які загрожують миру в регіоні. Цей план є серйозним порушенням резолюції ООН, яка забороняє будь-які запуски з використанням технології балістичних ракет, і Південна Корея рішуче відповість міжнародним співтовариством на провокацію, засновану на тісній співпраці зі США та Японією, додається в заяві.

Читайте: Байден попередив КНДР, що напад на США або союзників призведе до кінця режиму



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube