Китай планує прокласти підводний інтернет-кабель вартістю 500 мільйонів доларів


06:3807.04.2023

Китайські державні телекомунікаційні компанії розробляють підводну оптоволоконну інтернет-кабельну мережу вартістю 500 мільйонів доларів, яка зв’яже Азію, Близький Схід і Європу, щоб скласти конкуренцію аналогічному проекту, який підтримує США, повідомили Reuters чотири особи, які брали участь в угоді, пише УНН.

Три основні оператори зв’язку Китаю – China Telecommunications Corporation (China Telecom), China Mobile Limited та China United Network Communications Group Co Ltd (China Unicom) – будують одну з найпередовіших і найдовших підводних кабельних мереж у світі.

Відомий як EMA (Європа-Близький Схід-Азія), пропонований кабель зв’яже Гонконг з китайською острівною провінцією Хайнань, а потім простягнеться до Сінгапуру, Пакистану, Саудівської Аравії, Єгипту та Франції, сказали чотири джерела.

Кабель, будівництво якого коштуватиме приблизно 500 мільйонів доларів, вироблятиметься і прокладатиметься китайською HMN Technologies Co Ltd, кабельною фірмою, що швидко росте, контрольний пакет акцій якої належала китайському телекомунікаційному гіганту Huawei Technologies Co Ltd.

Китайські компанії також провели переговори з Singapore Telecommunications Limited, контрольованою державою фірмою, яка широко відома як Singtel, в той час, як інші країни Азії, Африки та Близького Сходу також звертаються з пропозицією приєднатися до консорціуму, кажуть зацікавлені особи.

Цього року китайські оператори зв’язку підписали окремі меморандуми про взаєморозуміння з чотирма телекомунікаційними компаніями: французькою Orange SA, пакистанською телекомунікаційною компанією Ltd (PTCL), Telecom Egypt та Zain Саудівська Аравія, підрозділом кувейтської компанії Mobile Telecoms Company KSCP.

Читайте: США відправлять Україні експериментальну зброю для боротьби з іранськими та китайськими дронами – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube