Космічний корабель “Союз”, який відстикувався від МКС, приземлився в Казахстані (ФОТО)


10:4429.03.2023

Пошкоджений російський космічний корабель “Союз”, який зазнав витоку теплоносія у грудні, вилетів з Міжнародної космічної станції (МКС) та здійснив посадку у степу Казахстана біля міста Жезказган. 

Корабель сів приблизно у 150 кілометрах на південний схід від Жезказгану о 11:46 за Гринвічем. Роскосмос опублікував фото посадки обгорілого корабля.

“Схід з орбіти та спуск на Землю пройшли гладко”, — повідомили представники космічного агентства держави-агресорки в Telegram.

Космічний корабель "Союз", який відстикувався від МКС, приземлився в Казахстані (ФОТО) 1

“Союз МС-22” залишив орбіту лише через 55 хвилин після відстикування, тобто набагато раніше, ніж звичні 2,5 години, оскільки корабель був без екіпажу, заявив речник NASA Роб Навіас.

Космічний корабель "Союз", який відстикувався від МКС, приземлився в Казахстані (ФОТО) 2

Роскосмос запустив космічний корабель МС-22 “Союз” у вересні 2022 року, щоб доставити російських космонавтів Сергія Прокоп’єва, Дмитра Пєтєліна та астронавта NASA Френка Рубіо на МКС з шестимісячною місією. 14 грудня на кораблі “Союз” стався неконтрольований витік, який викинув охолоджувальну рідину в космос. Інженери Роскосмосу називає причиною витоку удар мікрометеорита, передає Ліга.

Без теплоносія температура всередині “Союзу” може сягати 40 градусів за Цельсієм під час повернення на Землю. Це занадто висока температура для перебування людей. Рубіо та російські космонавти повернуться на запасному “Союзі”, який РФ вислала на МКС у лютому. Можливо, їм доведеться пробути на станції рік.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube