Найбільші банки світу забороняють працівникам використання ChatGPT


20:2027.02.2023

Волл-стріт повстає проти ChatGPT. ЗМІ повідомляють, що найбільші фінансові організації світу забороняють своїм співробітникам використовувати нейромережу від OpenAI для роботи, пише 24.

Це вже зробили такі організації, як Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, Wells Fargo і JPMorgan Chase. Причому це стосується навіть найпростіших робочих завдань.

Причиною став той факт, що ChatGPT та подібні йому системи часто видають неактуальну або помилкову інформацію, що критично для фінансового ринку. Також серед проблем ChatGPT відзначають безпеку. Адже це, фактично, стороннє ПЗ, яке використовується на корпоративних ПК.

У банках уже заявили, що технології чат-ботів на базі ШІ необхідно перевірити перед їхнім використанням у діловій і фінансовій сферах. Поки що оцінок такого роду не було зроблено.

Коли SEC [Комісія з цінних паперів і бірж США, – 24 канал] постукає у ваші двері та запитає, чому ви виконали цю транзакцію, у вас має бути краща відповідь, ніж “ну, це машина сказала мені”, – каже один із фінансових аналітиків.

Джерело зазначає, що випадки використання нейромереж для робочих цілей – пошуку та аналізу даних – уже зафіксовані. Це виходило швидше, ніж шукати інформацію в інтернеті самому. Однак у низці випадків дані були застарілими, що вимагало їхньої повторної перевірки та актуалізації, тобто додаткової трати часу.

ШІ не має ні власної думки, ні здатності щось дійсно розуміти та розрізняти правду й брехню.
Він лише компілює інформацію з різних джерел, видаючи результат за запитом користувача.

Якщо, наприклад, він звернеться до кількох джерел, у яких написано, що Земля насправді пласка, то й у результатах його відповіді буде повторюватись те ж саме.

Вся суть у тому, на яких саме даних навчати алгоритм. Якщо “згодувати” йому звичайний інтернет, де можна знайти величезну кількість дезінформації, то й результат буде відповідним.

Таким чином ми не можемо довіряти штучному інтелекту в тому, що він надасть надійні поради про фінанси, медицину, освіту чи інші питання.

Читайте: Федоров: в Україні став доступний чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube