Коротке життя Dynamic Island: Apple відмовиться від динамічного острівця в майбутніх iPhone


06:0609.02.2023

Apple прислухалася до численних скарг і в 2022 році прибрала масивний “чубчик” з iPhone. Але зміни були не те що би дуже кардинальні, адже на його місце прийшов такий же великий і помітний виріз у верхній частині екрана. Схоже, ненадовго, пише 24.

Компанія розробляє спосіб узагалі відмовитись від будь-яких вирізів в екрані майбутніх моделей iPhone. У базі технологічних патентів виявлено документ, який містить опис відповідної технології від Apple.

Насправді варіант тут лише один – розміщення датчиків під дисплеєм. І патент описує саме такий метод.

У документі йдеться про те, що “дисплей може містити прозорі області з одним або кількома датчиками під ним уздовж верхньої межі дисплея, у кутку дисплея (наприклад, закруглений кут дисплея), у центральній частині вздовж верхнього краю дисплея (наприклад, виріз). Прозорі області дисплея можуть мати різні форми та розміри”.

Іншими словами, Apple може вперше відмовитися від цілісного модуля Face ID, поєднаного з фронтальною камерою і датчиками світла і наближення. Замість цього перераховані елементи будуть “розкидані” по всій площі дисплея, і працюватимуть крізь матрицю екрана.

Сама матриця при цьому не буде прозорою по всій площі – компанія передбачить окремі області, в яких не буде підкладки. Там і розмістяться всі необхідні елементи.

Підекранні датчики не можуть похвалитися високою швидкістю роботи, а фронтальна камера під матрицею досить погано знімає. Патент описує розв’язання цих проблем: у момент спрацьовування датчиків прозора область екрана над ними формуватиметься у вирізи або виїмки без активного зображення.

Цікаво, що патент не обмежується тільки смартфонами. Згідно з ним, описана технологія може застосовуватися в iPad, Mac, Apple Watch, проєкційному дисплеї для авто і в майбутній гарнітурі AR/VR.

Читайте: Учні миколаївського ліцею отримали персоніфіковані планшети Apple iPad (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube