Китайські вчені клонували трьох корів голштинської породи


15:1003.02.2023

Китайські вчені з Північно-Західного університету сільськогосподарських і лісових наук та технологій успішно клонували трьох, які можуть давати надзвичайно велику кількість молока. Про це повідомляє Кореспондент.

Їх клонували від корів голштинської породи з Нідерландів. Вибрані тварини здатні виробляти 18 тонн молока на рік або 100 тонн молока за все своє життя.

За даними Міністерства сільського господарства США, це майже в 1,7 разу перевищує кількість молока, яке виробила середня корова у США у 2021 році.

Перше теля народилося 30 грудня за допомогою кесаревого розтину через його відносно великі розміри 56,7 кілограма.

Загалом вчені створили 120 клонованих ембріонів з вушних клітин високопродуктивних корів і помістили їх у сурогатних корів.

Лише п’ять із 10 000 корів у Китаї можуть давати 100 тонн молока протягом свого життя.

Зазначається, що близько 70% корів Китай купує в інших країнах. Тим самим експерти мають намір виростити стадо з понад тисячі “суперкорів”, щоб припинити експорт.

“Ми плануємо витратити 2-3 роки на створення стада, що складається з більш ніж 1 000 суперкорів, яке стане міцною основою для вирішення проблеми залежності Китаю від зарубіжних молочних корів і щоб позбавитися ризиків збоїв у ланцюжку поставок”, – заявив Джин Япін, провідний автор проекту.

Читайте: Перший клон шерстистого мамонта з’явиться вже до 2027 року



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube