Китайські вчені створили клей для загоєння ран з равликового слизу


22:1231.01.2023

Китайські вчені створили клей для загоєння ран із равликового слизу, повідомили в Куньмінському інституті ботаніки Академії наук Китаю, пише УНН з посиланням на Сіньхуа.

Понад 2 тис. років тому наземних равликів та їхній слиз уже використовували для зняття болю, спричиненого опіками, абсцесами та іншими травмами. У зв’язку з цим, наукові співробітники зі згаданого інституту припустили, що равликовий слиз, маючи клейкі властивості і неявну біологічну активність, може стати потенційним засобом для загоєння ран.

Створений біоматеріал, як зазначається, продемонстрував відмінні кровоспинні властивості, високу біосумісність та біорозщеплення. В експериментах, проведених на щурах, нова склеювальна речовина показала ефективність у загоєнні ран.

Подальші дослідження допомогли виявити, що клей із равликового слизу також здатний знімати хронічне запалення рани, значно сприятиме регенерації епітелію та ангіогенезу. Вчені вважають, що це відкриття має велике значення для розробки біоклею та біоінженерних конструкцій.

Читайте: Китай неочікувано змінює курс. Що зрозумів Сі Цзіньпін внаслідок ковідних протестів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube