У Німеччині розробляють електричний автобан


07:3310.01.2023

Дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга планують створити тестову смугу для індуктивної зарядки електромобілів і вантажівок на автобані у північній Баварії, повідомляє Кореспондент. Як пояснив керівник групи науковців Александер Кюль, котушки будуть встановлені під дорожнім покриттям. Через них транспортні засоби заряджатимуться бездротовим способом.

Технологія працює так: котушки у дорожньому покритті генерують магнітне поле, яке виробляє напругу через зустрічну котушку в транспортному засобі, що забезпечить передачу до 125 кіловат потужності. Водії заощаджуватимуть час для зарядки, а для вантажівки при цьому зможуть використовувати менші та легші батареї, пояснив Кюль.

Метою проекту є “встановлення стандарту виробництва котушок та їх встановлення на дорозі”, зазначив Кюль, який працює на кафедрі автоматизації виробництва в Ерлангені.

Партнери проекту планують ввести в експлуатацію однокілометрову тестову смугу в середині 2025 року. Де саме, адміністрація автобану вирішить пізніше – залежно від того, де дорожнє покриття потребує оновлення. Вартість проекту оцінюється у 8 мільйонів євро. Він фінансується Федеральним міністерством економіки та захисту клімату Німеччини.

Читайте: Украине для строительства автобанов интересен опыт турецких компаний, – Шмыгаль



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube