МОЗ запускає електронну систему управління запасами ліків eStock


22:0302.01.2023

Міністерство охорони здоров’я запускає наступний крок диджиталізації процесів сфери охорони здоров’я – e-Stock.

Про це повідомил МОЗ, пише ЛБ.

E-Stock – це система обліку лікарських засобів та медичних виробів, закуплених коштом державного бюджету. У системі будуть зібрані всі дані про потребу, доставку, наявність препаратів в лікарнях, їх використання, утилізацію тощо.

У МОЗ наголосили, що ефективне управління запасами ліків забезпечить рівний доступ до лікування для всіх пацієнтів. Адже зараз інформація про те, які медичні товари наявні у лікарні, розрізнена та часто не актуальна. Через це пацієнтам іноді складно отримати безкоштовне лікування, а державі – ефективно закуповувати та розподіляти товари.

“Про необхідність системи “e-Stock” говорили давно. Її розробкою намагатись займатися різні інституції, проте це не давало бажаного результату. У серпні цього року процес розробки очолили МОЗ та Медичні закупівлі України. І вже в січні запущений пілот! Це чергове наше рішення, яке направлене на вирішення трьох ключових пріоритетів у сфері охорони здоров’я: доступність, якість та безоплатність медичних послуг для пацієнтів!”, – зазначається в повідомленні.

Читайте: Україна очікує на постачання ще 223 рентгендіагностичних установок різного виду – МОЗ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube