Apple відмовила росії в адаптації своїх смартфонів під мережі зв’язку


14:2426.12.2022

Функції передачі голосу по мережі LTE (VoLTE) та дзвінки по Wi-Fi (VoWiFi) працюють на ввезених до русії телефонах iPhone 14 некоректно або зовсім не працюють. “Комерсант” також пише, що крім того, що на iPhone 14 недоступна високоякісна передача голосу, роздача інтернету зі смартфона вимагає ручного налаштування, пише Техноблогюа.

Видання додає, що після відходу Apple з русійського ринку вітчизняні оператори зв’язку не змогли домовитися з компаній з Купертіно щодо підтримки функцій VoLTE та VoWiFi у своїх мережах на смартфонах нової лінійки iPhone 14. Ці функції дозволяють покращувати якість зв’язку.

За даними “Комерсанта”, на дзвінки через VoLTE у великих російських містах припадає понад 60% голосового трафіку. VoLTE дозволяє знижувати навантаження на мережі 3G та 2G, використовуючи інтернет-з’єднання під час дзвінка. Функція VoWiFi дозволяє використовувати Wi-Fi для звичайних голосових дзвінків у місцях, де підключення до мережі нестабільне. Функцію VoLTE у русії почали впроваджувати ще 2015 року.

У «Вимпелкомі» заявили, що через обмеження, накладені Apple, оператори не можуть застосувати налаштування. У МТС заявили про успішну активацію VoLTE на iPhone 14, але немає гарантії, що вона працюватиме на всіх моделях, що ввозяться. Що стосується VoWiFi, то цю функцію оператору МТС включити не вдалося, як і Мегафону.

Втім, відключення функцій не призводить до масового переходу до Anroid-смартфону. “Лояльність аудиторії Apple така висока, що навіть відключення безлічі функцій не буде фатально позначатися на продажах”, – заявив один із співрозмовників “Комерсанта”.

Читайте: ФБР незадоволене планами Apple впровадити шифрування в iCloud



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube