Час загадувати бажання – у США розробили гіперзвуковий ударний безпілотник (ВІДЕО)


11:5424.12.2022

Для ВПС США розробляють великий гіперзвуковий безпілотний літальний апарат для розвідувальних, спостережних та ударних завдань. Проектом вартістю 334 мільйони доларів займається компанія Leidos, він розрахований на чотири роки.

Про це повідомила компанія Leidos на своєму сайті, передає Апостроф.

Американські збройні сили докладають максимум зусиль, щоб дати можливість своїм системам озброєнь досягати гіперзвукових швидкостей, що перевищують швидкість звуку в п’ять разів, пише newatlas.com.

Сьогодні сподівання покладаються на такі проекти, як БПЛА Mayhem. Дрон зможе виконувати ті бойові завдання, які раніше покладалися на літак SR-71 Blackbird. Журналісти припустили, Mayhem може мати відношення до гіперзвукового пілотованого літака SR-72 Lockheed Martin, прозваного в ЗМІ “сином” SR-71 Blackbird, так як у Mayhem, може використовуватися аналогічна рухова установка “комбінованого циклу”, що робить можливим роботу гіперзвукового прямоточного повітряно- реактивного двигуна на злітно-посадковій, дозвуковій та навіть надзвуковій швидкостях.

“Перед Leidos стоїть завдання спроектувати та розробити версію великого класу, яка перевершує існуючі повітряно-реактивні системи за дальністю та вантажопідйомністю“, – йдеться в прес-релізі.

От би і нам такий….



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube