SpaceX відправив у космос наукові проекти українських школярів


16:5829.11.2022

У рамках програми шкільних космічних експериментів (SSEP) американський космічний корабель SpaceX Dragon відправив на МКС міні-лабораторії українських школярів. Про це повідомила перша леді Олена Зеленська, пише Кореспондент.

Старт ракети відбувся у суботу, 26 листопада, на мисі Канаверал у Флориді, а учні одеського Рішельєвського наукового ліцею та Харківської гімназії № 47 мали можливість спостерігати за цим процесом, оскільки стали переможцями конкурсу, адже торік Мала академія наук України (МАН) вперше долучилася до програми.

Також дружина президента Володимира Зеленського розповіла, яких труднощів зазнали учасники, аби попри повномасштабну війну завершити свої проекти. Наприклад, із зруйнованого класу у Харкові вчитель забрав експеримент, щоб школярі завершили проект і він відповідав вимогам NASA.

Паралельно з експериментами на МКС команди будуть проводити дослідження у лабораторіях на Землі під наглядом експертів, оскільки це обов’язкова складова експерименту.

Зазначається, що SSEP – це унікальна комплексна програма розвитку наукової та STEАM-освіти, націлена на виховання нового покоління вчених і винахідників.

Читайте: Науковий вантаж і томати: SpaceX успішно запустила Dragon (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube