В Укроборонпромі розробили “олівець” для розмінування – він пропалює метал (ФОТО)


11:5229.11.2022

Фахівці одного з підприємств Укроборонпрому створили дослідний зразок виробу для пропалювання металу (ВПМ) SF-1, зовнішньо схожого на олівець.

Про це повідомляє пресслужба концерну в Телеграм.

Завдяки його екзотермічній порошковій суміші він ефективно пропалює металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, приміром, боєприпасів. Це спричиняє вигорання вибухової речовини. Такий олівець можна застосовувати під час розмінування територій.

В Укроборонпромі розробили "олівець" для розмінування - він пропалює метал (ФОТО) 1
В Укроборонпромі розробили "олівець" для розмінування - він пропалює метал (ФОТО) 5
В Укроборонпромі розробили "олівець" для розмінування - він пропалює метал (ФОТО) 3
В Укроборонпромі розробили "олівець" для розмінування - він пропалює метал (ФОТО) 6

Розробники вже працюють над технологією дистанційного використання ВПМ SF-1 за допомогою безпілотних літальних апаратів. Це підвищить якість розмінування та збереже життя людей. Важливо, що пристрій безпечний у використанні.

Підприємство-розробник олівця є оператором протимінної діяльності в Україні та отримало сертифікат, який дає право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави.

Також підприємство Укроборонпрому має власний Центр гуманітарного розмінування, в якому працюють фахівці високого класу. З 2010 року Центр акредитований в ООН як постачальник послуг з протимінної діяльності та є партнером UNMAS, відповідної служби Організації Об’єднаних Націй.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube