США повністю заборонили ввезення обладнання Huawei, ZTE та інших китайських компаній


08:0929.11.2022

Федеральна комісія зв’язку США заборонила телекомунікаційне обладнання Huawei та ZTE, посилаючись на проблеми безпеки даних. Серед заборонених компаній також Dahua, Hikvision, Hytera, пише 24.

Варто зазначити, що історія заборон для Huawei та інших виробників Піднебесної почалась іще за президентства Дональда Трампа. Тодішня влада прагнула обмежити доступ китайських телекомунікаційних компаній до мереж США, через звинувачення у шпигунстві. Експортний контроль повинен був виключити з ринку ключове, складне обладнання та програмне забезпечення.

Під час голосування FCC дійшла висновку, що продукти цих та інших компаній становлять загрозу безпеці даних.

У розпорядженні Федеральної комісії зі зв’язку, опублікованому в п’ятницю, також названі постачальники камер Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Dahua Technology Co., і виробник двостороннього радіозв’язку Hytera Communications Corp.
Це кульмінаційна дія. Те, що було розпочато за Трампа, зараз виконується. Адміністрація Байдена продовжує закручувати гайки на цих компаніях, оскільки загроза не змінюється,
– коментує Клон Кітчен, старший науковий співробітник Американського інституту підприємництва у Вашингтоні, громадсько-політичного аналітичного центру.

Hikvision вже виступила з коментарем і заявила, що її продукти відеозахисту “не становлять загрози безпеці Сполучених Штатів і немає жодного технічного чи юридичного обґрунтування для рішення Федеральної комісії зв’язку”. Там кажуть, що це рішення “зробить більш шкідливим і дорожчим для малого бізнесу США, місцевої влади, шкільних округів та окремих споживачів захист себе, своїх будинків, бізнесу і власності”.

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь закликав США припинити те, що він назвав спробою політизувати економічні, торговельні та науково-технологічні проблеми та використовувати їх як зброю.

Директор урядових досліджень дослідницької групи IPVM Конор Хілі каже: “Це смертний дзвін для всіх них за їхні операції в США. Вони не зможуть представити будь-які нові продукти в США”. При цьому, за його даними, найбільше постраждають Dahua і Hikvision – їхні камери широко використовуються, часто урядовими установами і навіть поліцією з багатьма засобами для моніторингу.

Читайте: США запретили инвестировать в Huawei и еще 58 китайских компаний



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube