Компанія Baykar випробувала новий реактивний безпілотник – з українським двигуном (ВІДЕО)


08:0221.11.2022

Турецька компанія Baykar провела випробування нового бойового безпілотника Bayraktar Kızılelma, який має двигуни українського виробництва.

Про це пише турецьке видання Anadolu, передає «Громадське».

У компанії кажуть, що зробили ще один важливий крок у процесі розробки Bayraktar Kızılelma, який стане першим безпілотним військовим літаком Туреччини.

На початку тижня успішно пройшло випробування безпілотника зі страхувальними тросами, а сьогодні, 20 листопада, — без тросів. Технічний директор Baykar Сельчук Байрактар оприлюднив відео з випробувань.

Bayraktar Kızılelma розробляється як надзвуковий безпілотник з турбореактивним двигуном, який може нести 1,5 тисячі кг корисного навантаження (озброєння, пристрої тощо). Його заявлена максимальна швидкість — 900 км/год, дальність польоту — 930 км, а робоча висота понад 10 км. У повітрі він може працювати пʼять годин.

Раніше в компанії повідомляли, що безпілотник здійснить свій перший проліт не раніше 2023 року. Він має двигуни українського виробництва АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ.

Розробники кажуть, що Kızılelma буде оснащений реактивним двигуном та зможе злітати й приземлятись на кораблях із короткими злітно-посадковими смугами, зокрема на флагманський десантний корабель Туреччини TCG Anadolu, який іще будується.

У Baykar заявляють, що Kızılelma успішно подолає найскладніші завдання завдяки низькому радіолокаційному сліду, а також зможе вести бій «повітря — повітря» подібно до пілотованих бойових літаків з агресивними маневрами.

Як повідомляло Інше ТВ, «Байрактари» оснастять ракетами класу «повітря-повітря», щоб вони могли протистояти іранським дронам-камікадзе



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube