Україна провела ще одне тестове постачання електрики з Європи


07:4020.11.2022

Поки що імпорт електроенергії не носить комерційного характеру, а здійснюється для перевірки можливості отримувати її зі Словаччини у разі потреб енергосистеми України.
Україна вдруге зробила тестове постачання електрики з Європи. Про це повідомив державний енерготрейдер АТ Енергетична компанія України (АТ ЕКУ), пише Кореспондент.

Вказано, що тестове постачання потужністю 1 МВт тривало протягом двох годин. За останній місяць це вже друге тестове постачання за імпортними контрактами компанії. Перший тест імпорту електроенергії було проведено 27 жовтня.

“Ситуація з енергопостачанням в Україні внаслідок ракетного обстрілу залишається складною і змінюється щодня. Ми продовжуємо тестувати можливість імпорту, щоб країна мала додаткові інструменти для підтримки енергосистеми”, – заявив генеральний директор АТ ЕКУ Віталій Бутенко.

Поки що імпорт електроенергії не носить комерційного характеру, а здійснюється для перевірки можливості отримувати електроенергію зі Словаччини у разі потреб енергосистеми України.

Читайте: У КМДА не виключають, що столиця може повністю залишитися без світла



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube