Реактивний скейтборд, який може підняти людину на висоту до 3 км, представлено в Китаї. Але є але (ФОТО)


19:0913.11.2022

На авіаційній та аерокосмічній виставці у Чжухаї, Китай, презентували реактивний скейтборд, який може підняти людину на висоту до 3 км, повідомляє SCMP. Перший випробувальний політ людини на апараті має відбутися наступного року.

Незвичайний транспорт із кодовою назвою SF-FB-30 обладнаний чотирма мікротурбореактивними двигунами, що дозволяють літати зі швидкістю до 150 км/год у будь-якому напрямку та підніматися на висоту до 3 км. Вантажопідйомність пристрою становить понад 100 кг, а ось час роботи — лише 10 хвилин.

Судячи з фотографії моделі, людина повинна ставати на плоскі виступи без будь-яких кріплень і керувати SF-FB-30 як скейтбордом. Головною перевагою SF-FB-30 перед аналогічними іноземними проєктами розробники називають систему управління на основі штучного інтелекту, що значно спрощує політ. Апарат здатний автономно переміщатися, везучи людину чи вантаж.

Реактивний скейтборд, який може підняти людину на висоту до 3 км, представлено в Китаї. Але є але (ФОТО) 1
Реактивний скейтборд, який може підняти людину на висоту до 3 км, представлено в Китаї. Але є але (ФОТО) 3

Перший пілотований політ має відбутися вже наступного року. Надалі інститут пропонує використовувати SF-FB-30 у цивільних цілях: пошуково-рятувальних операціях, евакуаціях у разі пожежі, як персональний транспорт. Крім того, скейтборд може стати в нагоді військовим, наприклад, для висадки на кораблі, захоплені піратами.

Пекінський інститут заявив, що SF-FB-30 сконструювала команда з багатим досвідом роботи в оборонній промисловості Китаю. Пристрій використовує виключно китайські технології, матеріали та двигуни, а це дозволить заощадити на виробництві в промислових масштабах.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube