Енергетичний гігант ExxonMobil розпочав розвідку природного газу біля узбережжя південно-західної Греції


09:3811.11.2022

Міністр енергетики та навколишнього середовища Греції заявив, що американський енергетичний гігант ExxonMobil розпочав розвідку природного газу біля узбережжя південно-західної Греції, запустивши відкладений проект, передає УНН.

Корабель ExxonMobil вже працює в цьому районі, заявив міністр енергетики та довкілля Костас Скрекас в ефірі державного телеканалу ERT у четвер, лише через чотири дні після того, як прем’єр-міністр Греції оголосив про початок проекту. Цей крок відбувається на тлі загострення напруженості у відносинах із сусідньою Туреччиною і є проектом, який зазнав різкої критики з боку екологічних груп.

Корабель стартував. Наразі йде прокладання кабелів, необхідних для звукових хвиль, які використовуються при розвідці, сказав Скрекас.

“Запаси, які, за нашими припущеннями, існують на південний захід від Криту та Пелопоннесу, можуть бути останньою надією гірничодобувної промисловості знайти великий запас… у регіоні південно-східної Європи, у нашому регіоні”, – сказав він.

За словами Скрекаса, якщо сейсмічні випробування справді вкажуть на наявність запасів, розвідувальне буріння може розпочатися 2025 року.

Читайте: Як безпечно користуватися портативними газовими плитками: українцям дали поради



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube