Термінали Starlink в Україні відновили роботу після перебоїв – FT


18:1013.10.2022

За словами українських солдатів та офіційних осіб, деякі термінали Starlink, які працювали з перебоями, повернулися в мережу протягом останніх кількох днів, відновивши лінії зв’язку на території, яка нещодавно звільнена від російської окупації, повідомляє Financial Times, пише УНН.

Так, за словами двох джерел видання в уряді, покращення було зафіксовано через кілька годин після того, як Financial Times повідомила про поширені перебої в роботі під час українського контрнаступу.

Портативні пристрої, що їх виробляє компанія SpaceX Ілона Маска, використовують для зв’язку, де немає доступу до Інтернету. Одна людина, яка контролює десятки пристроїв Starlink вздовж лінії фронту, сказала, що ті пристрої, які були відключені в деяких нещодавно звільнених районах минулої п’ятниці, знову запрацювали на ранок неділі.

Українські чиновники заявили, що час перебоїв та подальшого відновлення викликав підозру, що проблеми не були викликані технічними неполадками чи глушенням з боку російських сил, і припустили, що вони могли бути результатом географічних обмежень, накладених SpaceX. “Якщо це глушіння, його не можна змінити так швидко”, – сказав один із них.

Офіційний представник США заявив FT, що їм відомо про проблему зі Starlink, але у цьому питанні більше нюансів. Західні чиновники заявили, що російські перешкоди можуть пояснити деякі перебої у роботі.

Читайте: Іран заблокував Starlink після запуску супутникового інтернету в країні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube