У Кракові українці можуть оформити закордонний паспорт та ID-картку: куди звертатися


16:4727.09.2022

Підрозділ державного підприємства “Документ” почав приймати документи на оформлення закордонного паспорта та ID-картки громадянам України, які проживають у польському Кракові. Про це повідомляє In-Poland, інформує УНН.

Як оформити закордонний паспорт людині віком від 16 років

1. Взяти паспорт із реєстраційним номером облікової картки платника податків (ІПН) та прийти до “Паспортного сервісу”.

2. Подати потрібні документи: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, заява-анкета, за наявності – раніше видані закордонні паспорти або проїзні документи дитини (чинні, бездіяльні, на інше прізвище зокрема), витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення попереднього паспорта для виїзду за кордон на території України).

3. Оплатити послугу.

4. Зробити фото на місці.

5. Після отримання SMS, можна забрати свій закордонний паспорт.

“Якщо ви отримували внутрішній паспорт на непідконтрольній Україні території (окремі регіони Донецької, Луганської області та АР Крим), то під час подачі документів для оформлення закордонного паспорта бажано надати будь-які додаткові документи, які містять ваше фото”, – ідеться у повідомлені.

Як зазначили, за відсутності документів, які містять фото, можна надати свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, дипломи про закінчення вишу або інші документи.

Читайте: Бросился под рельсы трамвая: в Кракове во время задержания полицией скончался украинец



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube