Втекли від війни: понад 60% ІТ-спеціалістів планують повернутися в Україну


21:2613.09.2022

Понад 60% українських ІТ-спеціалістів, які виїхали за кордон через повномасштабне вторгнення росії, планують повернутися в Україну. Про це свідчать дані опитування, повідомляє УНН із посиланням на DOU.

Цитата

“Спеціалісти, які виїхали зі своїх міст через війну, найчастіше планують повернутися додому: 69% тих, хто переїхав в інше місце в Україні та 61% тих, хто виїхав за кордон. Ті, хто вирушив в інші області України, найчастіше планують приїхати у свій регіон, коли там стане безпечно (29%), ще 22% — найближчим часом. Чекати закінчення війни думають 18%”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Найбільше ІТ-спеціалістів виїхало з найбільш небезпечних міст України: Харків, Херсон, Миколаїв та Маріуполь.

У Херсоні залишилося 18% ІТ-спеціалістів, у Миколаєві – 26%. Наразі в ці міста практично ніхто не повертається. 25% ІТ-спеціалістів з Маріуполя нині перебувають поза окупацією – в Україні чи за кордоном. Понад 60% спеціалістів з цих міст переїхали в інші населені пункти в Україні.

ІТ-спеціалісти, які живуть у західних та центральних (Вінниця, Черкаси, Полтава, Кропивницький) регіонах, не переїжджали.

Приблизно 42% людей повернулись до столиці і ще 11% в процесі: Суми (36% та 4%); Чернігів (34% та 11%) та Житомир (33% та 7%). Близько 20% виїжджали, але вже повернулися до Вінниці та Полтави.

Харків’яни повертатися не планують, проте близько 43%, які знаходяться на території України, думають повернутися, коли в місті буде безпечно, а 34%, які перебувають за кордоном, також повернуться до міста.

Читайте: Українські хакери виманили у рашистів координати їх позицій на півдні за допомогою фото красивих дівчат



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube