Стали відомі характеристики олійного трубопроводу з України до Польщі


22:4108.09.2022

Україна планує транспортувати 2 млн тонн олії на рік транскордонним трубопроводом до Польщі. Про це сказав міністр аграрної політики Микола Сольський в інтерв’ю, пише Кореспондент.

Попередньо планується, що довжина трубопроводу для транспортування олії становитиме 600 кілометрів із району Ягодина у Волинській області до Гданська.

Сольський наголосив, що Україні необхідно створювати альтернативні потужні логістичні маршрути експорту. Оскільки в країні переробляється багато олійних культур, такий трубопровід є одним із таких варіантів.

Цим питанням у Мінагрополітики займалися кілька місяців. Зокрема, проводили експертизу та радилися з бізнесом.

“Будівництво займатиме менше часу, ніж узгодження всіх документів. Трубопровід матиме кілька сотень кілометрів і по цій дистанції потрібно врахувати інтереси багатьох громад, людей. Нас це хвилює більше, ніж саме будівництво”, – наголосив Сольський.

За його словами, перш за все, трубопроводом планується транспортувати соняшникову олію, але є також ріпакова та соєва олія.

Вартість будівництва оголосять у найближчі один-два місяці. Остаточна сума значною мірою залежатиме від конкретного маршруту та ландшафту.

Щодо фінансування, то в Мінагрополітики очікують, що воно буде комплексним із різних джерел. Це питання обговорять у Брюсселі на засіданні Міністрів аграрної політики країн ЄС.

Читайте: Україна та Польща домовилися про будівництво олійного трубопроводу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube