Біометан дозволили пускати у газові мережі України


17:3404.08.2022

Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), врегулювала питання постачання біометану до ГТС України. Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження в Україні, пише Кореспондент.

“2 серпня цього року прийнято постанову НКРЕКУ “Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем”, яка регулює питання постачання біометану в мережі. Постановою передбачено збільшення молярної частини вмісту кисню в природному газі з 0,02 мл. % до 0,2 мл % для доступу біометану до газотранспортної системи; до 1,0 мл % для доступу біометану до газорозподільних систем”, – йдеться в повідомленні.

У Держенергоефективності зазначають, що виробники біометану зможуть звернутися до операторів ГТС/ГРС за технічними умовами щодо постачання біометану у мережі.

Біометан – це вуглецево-нейтральний аналог природного газу, який утворюється шляхом збагачення біогазу (газу з біомаси, наприклад, сільськогосподарських відходів).

Нагадаємо, на початку липня європейські країни заповнили газом свої підземні сховища на понад 60%. Вже тоді в ПСГ було близько 64,6 млрд куб. м газу. У 2021 році таких значень вдалося досягти лише 9 серпня.

Читайте: З початку російського вторгнення аварійні бригади «Миколаївгаз» усунули більше 4 тис.пошкоджень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube