Шукайте сніжинку. В Укрзалізниці повідомили, в яких потягах є кондиціонери


12:0005.07.2024

Гарантовано забезпечені функціональною системою кондиціонування майже 400 вагонів Укрзалізниці: насамперед такі вагони стоять у складі поіздів №92/91 Львів — Київ, №106/105 Одеса — Київ, №63/64 Харків — Львів, №12/11 Львів — Одеса, №29/30 Київ — Ужгород, №15/16 Харків — Ясіня, №17/18 Харків — Ужгород та низки інших фірмових поїздів. Усі вони марковані позначкою ❄️ в застосунку та на сайті Укрзалізниці.

Ще близько 650 вагонів теж мають кондиціонери, але застарілої модифікації, тому можуть працювати з перебоями.

В Укрзалізниці наголошують, що не маркують такі вагони позначкою сніжинка попри фізичну наявність кондиціонера. “За максимальних температур повітря охолодження в цьому вагоні може бути слабким, тому вже на етапі покупки ми про це сигналізуємо відсутністю “сніжинки””, – повідомили там.

Перед сезоном літніх перевезень залізничники відремонтували системи кондиціонування на 168 вагонах, що зараз допомагає зробити подорожі більш комфортними.

Система кондиціонування повітря у вагонах має свої особливості: вона починає працювати за 20 хвилин після відправлення поїзда, а повну потужність кондиціонер набирає, коли поїзд рухається зі швидкістю понад 40 км/год.

Цікаво, що наявність або відсутність кондиціонування у вагоні напряму не впливає на вартість квитка в ньому, оскільки остання формується переважно в залежності від довжини маршруту, фірмовості поїзда, категорії вагона та класу місця.

⠀Температурна норма у вагонах з кондиціонуванням має коливатися в межах +22…+26 ℃.

Нагадаємо також: Укрзалізниця оновлює правила перевезення тварин. Що пропонують



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube