В рамках проєкту ЄК Україна отримала понад 5,8 тисячі сонячних панелей для лікарень 5 областей


18:0402.07.2024

У межах спільного проєкту Міністерства енергетики України, Міністерства охорони здоровʼя України та Європейської комісії «Промінь надії» до України надійшло декілька партій сонячних панелей виробництва компанії Enel S.p.A.

Це 5876 сонячних панелей загальною потужністю близько 2 МВт. Усі вони будуть передані для забезпечення потреб українських лікарень.

Про це повідомили в МОЗ України, передає Інше ТВ.

Енергетичне обладнання надійде до закладів охорони здоров’я в Житомирській, Волинській, Хмельницькій, Київській та Одеській областях. Додаткове обладнання для встановлення сонячних панелей закуповуватиметься коштами Фонду підтримки енергетики України. Надалі кількість закладів охорони здоров’я, яким буде передано обладнання, зростатиме.

Для встановлення відповідного обладнання за координації Міненерго та сприяння Єврокомісії експерти Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй (UNDP) провели енергоаудит 26 закладів охорони здоров’я країни.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні благодійники встановили сонячну станцію (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube