Росіяни клонували YouTube у новому проєкті під назвою “Платформа”


20:4630.06.2024

Росіянам було мало сервісу RuTube, тому вони вирішили створити – а точніше вкрасти – YouTube. Копія американського відеохостингу називається “Платформа”, і вона пропонує схожий інтерфейс, хоч і з деякими відмінностями, що відкидають інтерфейс у далеке минуле, пише 24.

Сервіс розробила російська IT-компанія Rteam. Відомо, що на сайті є система рекомендацій, інструменти просування та аналітики, а у відео доступні субтитри. Крім того, користувачам буде представлено формат коротких відеороликів. Відео обіцяють у форматі 4K.

Звісно ж, система модерації сервісу піддаватиме обмеженням контент, що порушує російські закони, а також просуває “антиросійську риторику”. Можна очікувати також, що туди прийдуть усі пропагандистські канали, які були видалені з YouTube за останні два роки – новинні агентства, блогери, воєнкори та інші.

Розробники заявляють, що зараз сервіс може витримувати 240 тис. запитів на секунду, тобто можна очікувати, що найближчим часом його “покладе” найпростіша DDoS-атака з боку невідомих хакерів або, наприклад, української IT-Армії.

Читайте: ЦПД вже заблоковано 200 ворожих Youtube-каналів та 24 ТikTok-канали



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube