Реактивні системи, гаубиці, міномети: скільки Міноборони допустило до експлуатації зразків артозброєння (ФОТО)


06:0621.06.2024

З початку широкомасштабного вторгнення зс рф Міністерством оборони України кодифіковано, допущено до експлуатації у підрозділах Сил оборони майже 40 зразків артилерійського озброєння: реактивні системи, гаубиці, міномети. Понад 10 з них – від початку 2024 року.

Про це повідомляє Міноборони України, передає Інше ТВ.

Серед зразків, які були кодифіковані, допущені до експлуатації оборонним відомством у підрозділах Сил оборони України чимало зразків іноземного виробництва.

Зокрема, це бойові машини реактивної артилерії М142 HIMARS, М270 MLRS, RM-70 VAMPIRE, MARS-II, самохідні гаубиці, CAESAR, KRAB, PzH2000, М109, гаубиці М777 та L119 тощо.

Крім того, оборонним відомством кодифіковано, допущено до експлуатації близько півтора десятка зразків мінометів різних калібрів. Майже половина з них – цьогоріч. Це зразки, що надходять від закордонних партнерів у якості військово-технічної допомоги і продукція вітчизняних зброярів.

Довідково. Кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Фото з офіційної сторінки Генерального штабу ЗСУ у Facebook, АрміїІнформ

Як повідомляло Інше ТВ, Для інженерного забезпечення військ: Міноборони допущено до експлуатації в ЗСУ близько 40 зразків інженерного обладнання (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube