Вибори по-італійські. В селі на 46 людей – 30 кандидатів. Навіть мати з сином в різних таборах


23:0304.06.2024

Востаннє Ігор Де Сантіс балотувався на посаду мера в Інгрії, крихітному селі, оточеному лісами та горами поблизу Турина, і здобув легку перемогу. Але в боротьбі за четвертий мандат він зіткнувся з важким випробуванням після того, як його мати приєдналася до табору конкурентів.

Про це пише The Guardian.

Інгрія, одне з найменших сіл Італії, є домом для 46 мешканців. Ще 26 осіб, зареєстрованих для голосування з-за кордону, складають електорат.

42-річний Де Сантіс очолює адміністрацію з 2009 року і очікував конкуренції на виборах мера від опозиційного радника, 70-річного Ренато Полетто. Ситуація ускладнилася, коли на ринг вийшов Стефано Венуті, мешканець Мілана, який має другий дім в Інгрії. «Ми цього не очікували», – сказав Де Сантіс.

А потім мікро-перегони були повністю перевернуті, коли Полетто оголосив, що він заручився підтримкою матері Де Сантіса, Мілени Кросассо, і висунув її кандидатуру на посаду члена ради у виборчому бюлетені для обрання нової ради 8-9 червня, як частину списку, що складається з дев’яти жінок і одного чоловіка. Загалом, 30 осіб – близько двох третин мешканців села – зараз змагаються за посади.

«Я просив [свою матір] приєднатися до мене, але після того, як вона побачила, що список Полетто складається здебільшого з жінок, вона вирішила піти з ними, – сказав де Сантіс. «Всі вони – волонтери, які дуже багато працювали для села».

Кросассо сказала, що суперництво не вплине на сімейну гармонію. «І я, і мій син хочемо кращого для громади, і це можливість висловити точку зору жінок, не послаблюючи при цьому сімейні зв’язки», – сказала вона.

Інгрія знаходиться в італійській долині Соана і стикається з тими ж проблемами, що й інші гірські села, такими як депопуляція, мізерні послуги та проблеми зі снігом взимку. З 2022 року, коли Інгрія була названа одним з «найкрасивіших» сіл Італії, їй також довелося зіткнутися зі зростанням туризму.

«Відбувся неймовірний сплеск, і ми повинні з цим впоратися», – сказав Де Сантіс. «Тут мало мешканців, але багато других будинків. Наша головна мета – зберегти красу Інгрії».

Венуті розповів газеті Corriere della Sera, що вирішив балотуватися на посаду мера після того, як його до цього закликали місцеві жителі. «Я дуже добре інтегрувався», – сказав він.

Незважаючи на конкуренцію, Де Сантіс, чий дід був мером Інгрії протягом 30 років, сказав, що він «оптимістично налаштований» на перемогу.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube