В умовах війни, перезапуск ЗАЕС може мати наслідки, які важко передбачити – МАГАТЕ


18:2103.06.2024

Перезапуск Запорізької атомної електростанції в Україні, яку тимчасово утримує рф, є небезпечним. Голова ядерної служби ООН Рафаель Гроссі мав зустріч з представниками росії, за результатами якої чиновник висловив стурбованість, передає УНН із посиланням на Sky News.

Перезапуск Запорізької атомної електростанції в Україні, яку утримує Росія, буде небезпечним доти, доки навколо неї триває війна,- заявив голова ядерного нагляду ООН Рафаель Гроссі.

За даними Sky News, минулого тижня Гроссі провів зустріч з представниками рф щодо ЗАЕС. Зустріч відбулася після того, як офіційні особи та Володимир Путін, повідомили посадовцю, що Москва хоче перезапустити найбільшу в Європі атомну електростанцію.

Ідея, звичайно, у них є – перезапустити в якийсь момент. Вони не планують виводити цю атомну електростанцію з експлуатації. Саме це і спонукає до обговорення цього питання – повідомив керівник МАГАТЕ на прес-конференції в перший день щоквартального засідання Ради керуючих МАГАТЕ, до складу якої входять 35 країн.

Читайте: У США зауважили на роль “росатому” у захоплені ЗАЕС та підтримали санкції щодо держконцерну рф



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube