Понад 80% укриттів повністю відповідають вимогам безпеки – глава ДСНС


20:1928.05.2024

Наразі в Україні близько 84% укриттів повністю відповідають вимогам. Бомбосховища кожного кварталу перевіряє спеціальна комісія з ДСНС України та органів державної влади. Про це заявив т.в.о. голови ДСНС України Андрій Даник, передає УНН.

Зазначається, що у понеділок, 27 травня, в МВС відбулося засідання Комісії “Політика безпеки” Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України під головуванням міністра Ігоря Клименка.

Головними темами засідання стали питання щодо змін у законодавстві у сфері цивільного захисту, впровадження Державного реєстру територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, та обговорення перших результатів впровадження проєкту служби освітньої безпеки.

В рамках засідання т.в.о. голови ДСНС України Андрій Даник доповів про те, скільки наразі захисних споруд відповідають вимогам та як здійснюється перевірка укриттів.

Наразі близько 84% укриттів повністю відповідають вимогам. Щоквартально спільна комісія з ДСНС України та органів державної влади здійснює перевірку сховищ. Крім того, зараз активно допрацьовується нормативна база щодо збільшення кількості модульних укриттів – резюмував Даник.

Читайте: Хуліганами, що пошкодили відеокамери в укритті на Соборній в Миколаєві, виявилися не місцеві (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube