Невпинний процес. У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16


14:3327.05.2024

Процес навчання наших пілотів на винищувачах F-16 є невпинним. Після завершення одного етапу, місця навчаних льотчиків займають інші.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) Іллю Євлаша в ефірі “Суспільного”.

Як нагадав Євлаш, до повітряної коаліції входять низка країн, серед яких:

Сполучені Штати Америки (США);
Велика Британія;
Данія;
Румунія;
Франція.

Вищезгадані країни допомагають навчати не лише пілотів, але й інженерів, які в майбутньому обслуговуватимуть винищувачі.

“Цей процес невпинний, ми постійно використовуємо всі слоти, надані нам країнами-партнерами. І після закінчення одного етапу, як ми бачили на прикладі Аризони, льотчики переміщуються на інший майданчик у Європу, а на їхнє місце набираються одразу інші люди”, – додав Євлаш.

Під час навчань вивчаються базові навички для швидкого забезпечення обслуговування винищувачів. Зокрема пілоти відпрацьовують різні тактичні завдання у складі груп й польотні прийоми.

За словами Євлаша, програма тренувань на F-16 розрахована на два роки, але це є відносно. Як приклад, наші військові Сил протиповітряної оборони впорались з програмою підготовки на системі Patriot за 3-4 тижні, попри те, що вона розрахована на 3-4 місяці.

Речник Повітряних сил додав, що вищезгаданий винищувач є доволі складною літальною машиною, у зв’язку з чим лише після випуску перших пілотів можна буде знати приблизно необхідний для підготовки час.

Читайте: Будемо працювати з партнерами, щоб прискорити та збільшити постачання F-16, – Зеленський (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube