В Ізраїлі знов масові протести з вимогами відставки Нетаньягу, дострокових виборів та звільнення заручників  


12:5226.05.2024

В Ізраїлі спалахнули масові протести проти уряду прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Понад 80 тисяч демонстрантів у Тель-Авіві звинуватили його в неготовності до атаки ХАМАСу і вимагали відставки, дострокових виборів і звільнення заручників.

Про це пише УНН із посиланням на ORF і Times of Israel.

У суботу ввечері, в кількох містах Ізраїлю знову спалахнули масові протести проти уряду прем’єр-міністра Нетаньягу. Протестувальники звинуватили Нетаньяхг в ігноруванні попереджень перед атакою ХАМАС в прикордонному регіоні Ізраїлю 7 жовтня.

Демонстранти вимагали відставки Нетаньяху дострокових виборів і угоди про звільнення заручників, утримуваних ісламістським ХАМАС в Газі. За повідомленнями ЗМІ, деякі з груп демонстрантів заблокували важливі транспортні сполучення в Тель-Авіві. На фото преси поліція застосувала проти демонстрантів водомети. Також у Тель-Авіві відбулися арешти.

Зазначається, що протести також були в інших місцях Ізраїлю, зокрема в Єрусалимі, Хайфі, Кесарії та Реховоті.

Як нагадують ЗМІ, непрямі переговори між Ізраїлем і ХАМАС, посередниками в яких є Єгипет, Катар і США, зайшли в глухий кут два тижні тому. Вони можуть бути відновлені наступного тижня “на основі нових пропозицій”. Зазначалося, що це в п’ятницю в Парижі обговорювали представники США, Ізраїлю та Катару.

Як повідомляло Інше ТВ, Ізраїль завдав нових ударів по Рафаху всупереч вимогам суду ООН припинити наступ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube