У Польщі триває чемпіонат країни з накладання хірургічних швів (ФОТО)


20:3725.05.2024

Вісімнадцять студентських команд з усієї Польщі змагаються на чемпіонаті Польщі з накладання хірургічних швів у Зеленій Ґурі. Чемпіонат проводиться вже вп’яте.

Про це пише «Польське Радіо» з посиланням на Radio Zachód, передає Інше ТВ.

Серед завдань учасників Чемпіонату Польщі з накладання хірургічних швів є анастомоз травного тракту і ушивання шкіри та підшкірної клітковини. Студентам дали для роботи свинячу шкіру та ноги, адже шкіра та будова цієї тварини найбільше схожі на людські.

Керівниця Центру медичного моделювання Університету Зеленої Ґури Аґнєшка Жеромська-Міхнєвич каже, що організатори мають підготувати не лише відповідне медичне обладнання, а й робочі продукти. «Ми замовили у постачальників сто кілограмів свинячих ніг, — додає вона. —Працюємо на свинячих черевних порожнинах, ніжках, також працюємо з постачальниками, які нам постачатимуть матеріал необхідної свіжості для накладання швів».

Як каже професор Павел Ярмужек, керівник кафедри Collegium Medicum Університету Зеленої Ґури, завдання складні. «Є відкритий перелом, пластика, зшивання важких ран, крім того, ушивання кишкового анастомозу, винятково технічно складне, вимагає не лише мануальних умінь, але й медичних знань. Час, звісно, є якимось елементом, але точність і якість виконання, чи правильно вибраний хірургічний шов, нитки, голка, чи правильно виконаний сам шов», — пояснює він критерії оцінювання.

Фото Radio Zachód:

Найкраща команда залишить Зелену Ґуру зі статуеткою Бахусика.

Бахусики — вуличні фігурки Бахуса, які можна знайти по всій Зеленій Ґурі, своєрідний символ Зеленої Ґури.

У Польщі триває чемпіонат країни з накладання хірургічних швів (ФОТО) 11
У Польщі триває чемпіонат країни з накладання хірургічних швів (ФОТО) 18

Як повідомляло Інше ТВ, У Швеції пройшов чемпіонат з лову комарів. І багато зловили



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube