«Державний оператор тилу» Міноборони уклав 100% договорів на закупівлю жіночої військової форми


06:0625.05.2024

Закупівельна агенція Міністерства оборони «‎Державний оператор тилу»‎ уклала договори на закупівлю жіночих літніх польових костюмів на суму майже 130 млн грн.

Усі угоди покривають потребу до кінця 2024 року. Понад 90% костюмів вже доставлені у різні військові частини.

Про це повідомляють в Міноборони України, передає Інше ТВ.

Кожен комплект складається з трьох елементів: куртки, штанів і двох нарукавних знаків із національною символікою – державним прапором.

Жіночий костюм відрізняється від чоловічого за формою та складністю крою. Жіноча форма представлена у широкому діапазоні розмірів – від 40 до 64 та розрахована на зріст від 146 до 188 см.

Крім літніх польових костюмів, «Державний оператор тилу» закупив жіночу спідню білизну. Потреба в цих елементах гардеробу для жінок у складі ЗСУ також забезпечена до кінця року.

Це перші тендери ДОТ на закупівлю жіночої форми.

«Питання рівного забезпечення жінок і чоловіків у війську давно гостро обговорюється в суспільстві. Ініціативу беруть на себе й волонтерські організації та благодійні фонди, за що їм окрема вдячність. Потребу в закупівлі конкретної категорії товарів ДОТ отримує від Міністерства оборони, а вже зі свого боку ми беремо відповідальність за якісно проведені закупівельні й логістичні процеси, аби жінки в ЗСУ отримали необхідне речове забезпечення вчасно та у повних обсягах», – зазначила директорка з управління закупівлями ДОТ Вікторія Виноградова.

Як повідомляло Інше ТВ, у лютому цього року військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з врахуванням жіночих антропометричних параметрів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube