Внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору – Мінагро


09:2925.05.2024

Через повномасштабне вторгнення було втрачено приблизно 30% загального потенціалу агросектору, а близько 20% сільськогосподарських земель перебуває під окупацією. Значні площі земель заміновані або забруднені вибухонебезпечними предметами. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства, пише УНН.

“Виклики, з якими стикається український аграрний сектор – безпрецедентні. Внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано. Великі площі заміновані або забруднені вибухонебезпечними предметами. Відтак питання забезпечення фінансування та підтримки сільгоспвиробників, актуальне як ніколи. Державний аграрний реєстр та Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві були створені саме із цією метою”, – про це сказав Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак під час відкриття онлайн-воркшопу для банківських установ щодо нових інструментів фінансування малих та середніх агровиробників.

Захід було організовано Мінагрополітики спільно з ДАР та Фондом часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Член правління Фонду Інесса Андрієтті зазначила, що згідно з опитуванням понад 2 тисяч малих фермерів, більшість аграріїв мають намір розширити виробничі площі та залучити інвестиції для цього.

“56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництва, а 53% фермерів збираються отримати інвестиційні кредити на придбання землі. Ці дані дають розуміння, наскільки гарантії Фонду є затребуваними серед аграріїв сьогодні”, – зазначила Андрієтті.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube