Закупівельні агенції Міноборони зможуть використовувати кошти UNITED24 на потреби ЗСУ


20:1524.05.2024

Уряд дозволив перераховувати закупівельним агенціям Міноборони кошти зі спеціального рахунку на підтримку ЗСУ, який відкритий для залучення добровільних внесків UNITED24. Кабінет Міністрів України ухвалив відповідне рішення постановою №587 від 21 травня 2024 р.

Про це повідомляють в Міноборони України, передає Інше ТВ.

Кошти можуть перераховуватися за погодженням з Міноборони «Агенції оборонних закупівель» та «Державному оператору тилу» для здійснення оборонних закупівель.

«Міністерство оборони України активно працює над розробкою альтернативних інструментів фінансування потреб ЗСУ. Закупівельні агенції Міноборони отримали право використовувати кошти із спецрахунку UNITED24. Громадяни всього вільного демократичного світу отримали додаткову можливість донатити на закупівлю озброєння для ЗСУ», – зазначив керівник Департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

Платформа UNITED24, створена з ініціативи Президента України, спрямована на об’єднання зусиль міжнародної спільноти для підтримки України в її боротьбі за незалежність та суверенітет. Завдяки цій платформі мільйони людей з усього світу можуть зробити свій внесок на підтримку української армії. Постанова Кабміну дозволить ще ефективніше використовувати благодійні пожертви для задоволення потреб ЗСУ.

Як повідомляло Інше ТВ, морські дрони СБУ “Sea Baby”, на які українці збирали кошти через платформу “UNITED24”, відтепер оснащені системами “Град” і вже активно знищують окупантів РФ, зокрема, і на Кінбурнській косі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube