Суд закрив одну зі справ щодо розгону протестувальників Євромайдану у 2013 році


15:1024.05.2024

У Шевченківському суді Києва розглядалося клопотання про закриття євромайданівської справи по розгону мирних учасників акції 30 листопада і 1 грудня 2013 року. Обвинувальний акт передали до суду у 2015 році, наразі справу закрили. З підозрюваних зняли усі обвинувачення, а також знятий арешт з їхнього майна. Про це УНН повідомляє із посиланням на Суспільне.

У справі було близько 170 потерпілих, поінформувала представниця одного із учасників мирної акції на Майдані Олега Грабця, адвокатка Вікторія Дейнека.

Він (Олег Грабець — ред.) проти закриття. Нині я висловлюю його позицію, оскільки він є військовослужбовець і зараз перебуває на фронті. Його позиція ґрунтується на тому, що обвинувачені мають бути притягнені до відповідальності й те, що за такий тривалий час не завершили, це затягування захисту. Адже вони часто подавали клопотання про те, що не можуть взяти участь. Позиція мого потерпілого, що ми могли б встигнути- сказала Дейнека.

За словами однієї з активісток Майдану Любомири Кеплер, серед потерпілих тридцятого листопада залишилося у залі двоє. Багато із протестувальників Євромайдану зараз воюють, а декого вже немає в живих.

“Справа не в тому, що я ненавиджу тих хто переді мною, я люблю тих, хто за спиною. Має бути справедливість. Бо то була гідність, а це не покаране слово”, – сказала Кеплер.

Читайте: Заява Верховної Ради у зв’язку з десятою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності (ТЕКСТ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube