Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО)


11:3022.05.2024

Десятки пасажирів і члени екіпажу літака авіакомпанії «Сінгапурські авіалінії», що потрапив у сильну турбулентність, отримали поранення, а один загинув.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Запланований рейс Лондон-Сінгапур на літаку Boein 777-300ER був перенаправлений до Бангкока після того, як літак потрапив у зону турбулентності, яка розкидала пасажирів і членів екіпажу по салону, а деяких вдарила в стелю.

73-річний британський пасажир помер ймовірно від серцевого нападу і щонайменше 30 людей були поранені.

Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 1
Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 9
Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 3
Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 10

«Я бачив, як люди з іншого боку проходу летіли абсолютно горизонтально, вдарялися об стелю і приземлялися назад у дуже незручних положеннях. Люди отримували сильні удари по голові, струси мозку”, – розповів агентству Reuters після прибуття до Сінгапуру 28-річний студент Дзафран Азмір, який був на борту літака.

На фотографіях з салону літака видно пробоїни в панелях верхньої частини салону, кисневі маски і панелі, що звисають зі стелі, а також розкиданий багаж. Один з пасажирів сказав, що голови деяких людей врізалися в лампи над сидіннями і розбили панелі.

Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 5
Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 11
Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 7
Різко почав падати, людей плющило об стелю. В літаку, що летів в Сингапур, загинув пасажир, десятки постраждалих (ФОТО, ВІДЕО) 12

Генеральний директор аеропорту Бангкока Суварнабхумі Кіттіпонг Кіттікачорн заявив у вівторок, що семеро людей отримали важкі поранення.

«Від імені “Сінгапурських авіаліній” я хотів би висловити свої найглибші співчуття родині та близьким загиблих», – сказав у відеозверненні генеральний директор «Сінгапурських авіаліній» Го Чун Фонг (Goh Choon Phong).
У вівторок ввечері до Бангкока прибули співробітники Бюро розслідувань транспортної безпеки Сінгапуру, повідомив міністр транспорту Сінгапуру Чі Хонг Тат у своїй заяві на Фейсбуці.
Оскільки інцидент стосується американської компанії Boeing, яка виробляє літаки 777-300ER, Національна рада з безпеки на транспорті США (NTSB) надсилає акредитованого представника і чотирьох технічних радників для підтримки розслідування, сказав він.
За словами Го, літак зіткнувся з раптовою сильною турбулентністю, після чого пілот оголосив про надзвичайну медичну ситуацію і змінив напрямок польоту на Бангкок.
Компанія FlightRadar 24, що займається відстеженням літаків, повідомила, що о 07:49 за Гринвічем літак зіткнувся зі «швидкою зміною вертикальної швидкості, що відповідає раптовій турбулентності», на основі даних відстеження польоту.

«У той час у цьому районі були грози, деякі сильні», – йдеться в повідомленні.
Служба прогнозування погоди AccuWeather у вівторок заявила, що вибухові грози, які швидко розвивалися поблизу траєкторії польоту рейсу 321, найімовірніше, сприяли виникненню сильної турбулентності.

«Грози, що розвиваються, часто мають сильні висхідні потоки, тобто зону висхідного повітря, яке піднімається дуже швидко, іноді зі швидкістю понад 100 миль/год, і може залишити пілотам мало часу на реакцію, якщо це відбувається безпосередньо перед літаком», – сказав Ден ДеПодвін, старший директор з прогностичних операцій AccuWeather.
Раптова турбулентність виникла над басейном Ірраваді в М’янмі приблизно через 10 годин після початку польоту, повідомили в Сінгапурських авіалініях.
«Це не рідкісне явище для великих гроз у Бенгальській затоці. Завжди є ймовірність поштовхів”, – сказав пілот авіакомпанії, який регулярно літає до Сінгапуру і Південно-Східної Азії. Пілот відмовився назвати своє ім’я, оскільки він не має права спілкуватися зі ЗМІ.
«Два дні тому на шляху до Сінгапуру ми відхилилися від курсу приблизно на 30 миль, огинаючи грози», – додав пілот.
Турбулентність має багато причин, найочевиднішою з яких є нестабільність погодних умов, що провокує шторми, але на цей політ могла вплинути турбулентність у чистому повітрі, яку важко виявити.

Сара Нельсон, міжнародний президент Асоціації бортпровідників CWA, яка представляє понад 50 000 працівників 20 авіакомпаній, зазначила, що пасажирам важливо пристібатися ременями безпеки, коли вони сідають у літак.
«Це питання життя і смерті», – сказала Нельсон.

Згідно з дослідженням NTSB за 2021 рік, авіакатастрофи, пов’язані з турбулентністю, є найпоширенішим типом аварій. Хоча авіакомпанія повідомила, що постраждали 30 осіб, лікарня Самітівідж у Таїланді заявила, що лікує 71 пасажира.

З 2009 по 2018 рік американське агентство виявило, що на турбулентність припадає понад третина зареєстрованих авіакатастроф, і більшість з них призвели до однієї або більше серйозних травм, але не до пошкодження літака.

Сінгапурські авіалінії, які широко визнані як одна з провідних світових авіакомпаній і вважаються еталоном для більшої частини галузі, за останні роки не мали жодних серйозних інцидентів. Останньою аварією, що призвела до людських жертв, був рейс з Сінгапуру до Лос-Анджелесу через Тайбей, де літак зазнав катастрофи 31 жовтня 2000 року в тайванському міжнародному аеропорту Таоюань, в результаті якої загинули 83 з 179 осіб, що перебували на борту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube