Росіяни зібрали на базі “Оленья” третину боєздатних Ту-95МС і Ту-22М3 (СУПУТНІКОВІ ЗНІМКИ)


06:0620.05.2024

У відкритому доступі з’явились супутникові знімки рашистського аеродрому “Оленья” в Мурманській області РФ, на якому станом на 15 травня 2024 року було зафіксовано 12 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, 13 стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, один Ту-160 та два військово-транспортні літаки Ан-12.

Авіабаза “Оленья” виступає однією із основних для “ВКС РФ” під час виконання масованих ракетних ударів по Україні.

Про це пише Defense Express.

В різний час Міноборони Великої Британії та Головне управління розвідки МОУ заявляли про те, що в строю стратегічної авіації “ВКС РФ” лишається орієнтовно по 40 бомбардувальників типів Ту-95МС і Ту-22М3. І з цього випливатиме, що на даний момент рашисти зібрали на аеродромі “Оленья” фактично третину від загальної кількості боєздатних бомбардувальників цього типу.

Тут можемо порівняти, наприклад із тим, що на кінець квітня цього року на аеродромі “Моздок”, також придатному для розміщення стратегічних бомбардувальників, було всього шість Ту-22М3. Це заодно підкреслює, наскільки вагоме значення тепер має “Оленья” як база дальньої авіації “ВКС РФ”.

Сам факт розміщення третини від боєздатного флоту Ту-95МС і Ту-22М3 на настільки віддаленому аеродромі може свідчити не тільки про сам факт підготовки РФ до нових ударів по критичній інфраструктурі України. Але й також про прагнення рашистів вивести свої найбільш цінні літаки з-під потенційного удару далекобійних дронів-камікадзе, які є в розпорядженні Сил оборони України.

В свою чергу, також зафіксовані військово-транспортні Ан-12 цілком ймовірно могли бути задіяні для рейсів, необхідних для накопичення крилатих ракет на аеродромі «Оленья».

Як повідомляло Інше ТВ, СБУ та ЗСУ влаштували “феєрверк” на військовому аеродромі РФ “Кущевськ” та Слов’янському НПЗ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube