Суспільне спростувало заяву alyona alyona про штраф на Євробаченні через футболки за азовців


15:3015.05.2024

Нагадаємо, співачка аlyona alyona розповіла майже детективну історію про те, як українська команда попри всі заборони змогла вийти в люди у футболках із закликом звільнити азовців. “Будь-які надписи та бренди були заборонені, охорона перевіряла весь одяг і, якщо на ньому був надпис, просили зняти його або ж заклеювали надписи чорним скотчем. Але складнощі в нас почались ще на етапі створення роздрукування логотипу на футболці”, – зазначила вона. Врешті вдалося вмовити одну компанію і надрукувати потрібні написи. “Перед входом у залу наша команда вдягла футболки під свої інші футболки та кофти і змогли пройти з ними в грінрум. Ми знали, що коли будуть показувати повтори виступів всіх артистів, то будуть показувати і саму делегацію. Тому коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом”, – розповіла співачка.

Ось цю її заяву і спростовує Суспільне як партнер Євробачення в Україні.

-Ми отримуємо запитання стосовно коментаря учасниці Євробачення-2024, реперки alyona alyona, про те, що українську делегацію оштрафували за перебування в грінрумі в футболках із написом «Free Azovstal Defenders» («Звільніть захисників Азовсталі»).

Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на Пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил.

При цьому, повідомляємо, що Європейська мовна спілка дійсно має право застосовувати санкції у разі порушення правил конкурсу. Про це артистів попередили ще на етапі підписання контракту. Пісенний конкурс Євробачення відкрито позиціює себе як аполітичний і просить усіх учасників дотримуватись цього правила.

Зокрема, цього року в день фіналу Євробачення-2024, 11 травня, був дискваліфікований представник Нідерландів Joost Klein через погрозливу поведінку на адресу членкині знімальної групи, яка була розцінена як порушення правил Пісенного конкурсу. Представникам Ірландії Bambie Thug наказали прибрати з гриму зашифрований огамським скриптом символ на підтримку Палестини, який означав «припинення вогню». А за заявою португальського мовника RTP замість виступу їхньої представниці iolanda у фіналі Пісенного конкурсу на офіційному ютуб-каналі та в соціальних мережах Євробачення спершу опублікували виступ співачки у півфіналі через наявність «пропалестинських елементів» у фінальному португальському виступі.

Україні важливо бути присутньою на Євробаченні, і ми з року в рік робимо все, аби Україна була достойно репрезентована на конкурсі, – йдеться у повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube