Ізраїльська армія активізує операції на півдні Гази та закликає десятки тисяч жителів Рафаха евакуюватися


06:0613.05.2024

Ізраїль активізує військові операції на півдні Гази і тому віддав розпорядження ще десяткам тисяч палестинців залишити місто Рафах, розташоване поблизу єгипетського кордону.

Про це пише ВВС, передає Інше ТВ.

Листівки та повідомлення, що скидаються з повітря, а також повідомлення в соціальних мережах закликають жителів східних районів міста попрямувати до Аль-Мавасі — прибережного району, який Ізраїль називає «розширеною гуманітарною зоною».

Ізраїль заявив, що продовжить заплановані операції в Рафаху, незважаючи на попередження США та інших союзників про те, що наземний наступ може призвести до подальших жертв серед цивільного населення та гуманітарної кризи.

У суботу президент США Джо Байден заявив, що припинення вогню в Газі можливе вже хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників, які утримуються угрупуванням.

За ізраїльськими даними, 128 людей залишаються в заручниках ХАМАС, 36 з них, ймовірно, загинули.

Агентство AFP з посиланням на очевидців повідомило про авіаудари, нанесені в ранні години неділі в районі контрольно-пропускного пункту «Рафах» на єгипетському кордоні.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила у соціальній мережі X, що протягом останньої доби війська вели прямі бойові зіткнення з бойовиками ХАМАС у Рафаху. За даними ЦАХАЛ, у цьому районі солдати виявили кілька підземних тунелів, які використовуються бойовиками.

Минулого дня по всій території сектора Газа було нанесено десятки авіаударів. У суботу ввечері ЦАХАЛ заявив, що «завдає ударів по терористичним цілям ХАМАС у районі Джабалії», на північному краю сектора Газа.

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, вночі ХАМАС випустив серію ракет по портовому місту Ашкелон, розташованому за 10 км на північ від кордону з сектором Газа.

За даними газети Times of Israel, троє людей отримали легкі поранення — одна з ракет потрапила прямо до їхнього будинку.

Як повідомляло Інше ТВ, Нє – то нє. Ізраїль відповів США на погрози позбавити його американської зброї.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube