Нє – то нє. Ізраїль відповів США на погрози позбавити його американської зброї


10:2510.05.2024

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль самотужки протистоятиме ХАМАСу, якщо це буде потрібно.

Про це він сказав на наступний день після слів президента США Джо Байдена щодо припинення США надання зброї для повномасштабного наступу на місто Рафах.

Про це ізраїльський прем’єр-міністр заявив у відеозверненні в четвер, повідомляє Financial times і Слово і Діло.

«Якщо доведеться, ми стоятимемо наодинці. Якщо буде потрібно, ми будемо боротися нігтями. Але ми маємо набагато більше, ніж нігті», – наголосив Нетаньягу.

Також він нагадав про заснування Ізраїлю і боротьбу у різний час.

«У війні за незалежність 76 років тому ми були меншістю проти більшості. У нас не було зброї, на Ізраїль було накладено ембарго на постачання зброї. Але завдяки величі духу, хоробрості і єдності ми перемогли. Сьогодні ж ми набагато сильніші», – сказав політик.

Зазначимо, що ця промова була висловлена після того, як Байден заявив, що США не надасть зброю для повномасштабного наступу на Рафах.

Ізраїль стверджує, що будь-яке блокування поставок зброї з боку США поки що не створить значних перешкод для військових операцій. Політичний радник Нетаньягу заявив Financial Times, що ізраїльські військові мають достатній «оперативний потенціал для досягнення своїх військових цілей».

Крім того, за словами члена військового кабінету Бенні Ганца, «Ізраїль має моральний обов’язок продовжувати боротьбу за повернення своїх заручників і усунення загрози з боку ХАМАСу, а США мають моральний і стратегічний обов’язок надати Ізраїлю інструменти, необхідні для виконання цієї місії».

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що зупинить постачання бомб та іншого озброєння Ізраїлю, якщо ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу віддасть наказ про масштабне вторгнення в місто Рафах.

Як повідомлялося, вночі 7 травня Ізраїль почав завдавати ударів по цілях ХАМАС у Рафаху на півдні Сектору Гази. Наступного ранку військові повідомили, що взяли під контроль контрольно-пропускний пункт.

Нагадаємо також: Головне не вийти на себе. Чубайс в Ізраїлі знайшов роботу – буде досліджувати Росію



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube